piątek, 23 kwietnia 2021

Wystarczy jedna łyżeczka tego specyfiku przed snem, a oczyścisz swoje jelita i wątrobę.



Czosnek bogaty jest witaminy A, B i C, wapń, żelazo i potas. Od dawna stosowano go w lecznictwie sposobami naturalnymi.
Oprócz tego czosnek zawiera glikozydy, aminokwasy i kilka rzadkich, ale niezbędnych dla nas minerałów, jak selen, german i tellur.





Korzyści zdrowotne
Czosnek świetnie wzmacnia odporność, a jeśli zjadamy 2 – 3 ząbki dziennie pomaga leczyć najróżniejsze problemy zdrowotne.
Antykoagulant – czosnek chroni przed zakrzepicą, gdyż bardzo dobrze rozrzedza krew.
Profilaktyka raka – ma on silne właściwości antynowotworowe. Zmniejsza on ryzyko wystąpienia takich typów raka, jak rak okrężnicy czy żołądka.
Przeziębienie – jedz 2 ząbki czosnku na dzień, aby zmniejszyć objawy przeziębienia.
Cholesterol – jedzenie czosnku obniża poziom cholesterolu we krwi. Dzięki temu mamy o wiele mniejszą szansę na wystąpienie chorób serca.
Cukrzyca – spożywaj 1 – 2 ząbki czosnku codziennie, aby zmniejszyć poziom cukru we krwi.






Przepis
Posiekaj 2 ząbki czosnku na małe kawałki i zostaw na około 5 minut, aby uwolniła się allinaza, czyli enzym czosnkowy.

Stosowanie
Zjedz 1 łyżeczkę tak przygotowanego czosnku, połknij i popij wodą. Zadziała na cały układ trawienny w momencie, gdy Ty będziesz spać. W ten sposób skutecznie usuniesz wszelkie toksyny, wirusy i czynniki rakotwórcze z organizmu. Związki siarki oczyszczą dodatkowo wątrobę z ołowiu i toksyn.

Uwaga
Nie powinno stosować się czosnku razem z lekami przeciwzakrzepowymi ze względu na jego działanie rozrzedzające krew.